TERUGKIJKEN: Persconferentie over de coronamaatregelen

 • Gepubliceerd op Maand geleden

  NOS

  De anderhalvemeterregel wordt vanaf 25 september losgelaten. Dat heeft het kabinet bevestigd in de persconferentie over de coronamaatregelen.

  Vanaf die datum heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronapas nodig om binnen te komen in alle horeca (behalve afhaalrestaurants) en bij evenementen, festivals, concerten en professionele sportwedstrijden. Dat geldt ook voor kunst- en cultuurinstellingen, zoals bioscopen en theaters.

  Gedurende de persconferentie verplaatsten de demonstranten zich van de voorzijde naar de achterzijde van het ministerie. Op die route stond ook een satellietwagen van de NOS die zorgde voor de doorgifte van het beeldsignaal. Uit voorzorg werd toen besloten om een backupverbinding van het signaal in te schakelen. Dit gebeurt op 40:39 . Er is geen sprake van geweest dat medewerkers werden belaagd door demonstranten, zoals op verschillende plekken op sociale media staat.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen.

  ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLblow, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

  ► VOLG ONS HIER:
  www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/

  Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
  Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7