INTERVIEW Pieter Omtzigt | 'We zitten met een diep probleem'

 • Gepubliceerd op 29 dagen geleden

  Nieuwsuur

  Pieter Omtzigt is terug in de Tweede Kamer. Toen hij dit voorjaar met ziekteverlof ging, was hij nog de CDA'er voor wie een 'functie elders' moest worden gezocht. Hoe kijkt hij hierop terug en wat zijn z'n plannen? Wij spraken hem uitgebreid.

  "Als ik zie hoe er al zes maanden lang niet onderhandeld wordt over de inhoud en hoe heel grote vraagstukken zoals de woningnood blijven liggen, dan is dat pijnlijk."

  Kijk hier het hele interview: nos.nl/nieuwsuur/video/2398071

  Wat gebeurde er de afgelopen jaren achter de schermen bij het CDA? En hoe werd Pieter Omtzigt de meest besproken man van het Binnenhof? Bekijk voor een antwoord op die vragen onze eerdere video: nlblow.info/start/kqCYmYSsjpGij2g/video.html

Nieuwsuur
Nieuwsuur

Het hele interview zien? Kijk dan hier: https://nos.nl/l/2398071. Wil je vaker van dit soort gesprekken op ons kanaal? Laat het ons weten in de comments.

29 dagen geleden
Erol Cengiz
Erol Cengiz

IK VERTRAU HEM VOLL MIJN GEVUHL ZEGT HEIJ GROEN PROGRAM GROEN

15 dagen geleden
Sam W
Sam W

Jaaa

22 dagen geleden
Franklin
Franklin

nee alsjeblieft niet. Jullie moeten worden opgedoekt met jullie continue aanhoudende propaganda. Nieuwsuur heeft alle geloofwaardigheid verloren met dat fake news item over Kerkrade en dat jullie toevallige op het juiste moment aanwezig waren toen de dokter het nieuws kreeg dat er een ongeinjecteerde dame van 39 was overleden aan corona.

25 dagen geleden
زهرة البنفسج
زهرة البنفسج

https://youtu.be/Bgzsd0-pDmE

27 dagen geleden
R. Win
R. Win

Een goed initiatief. Maar mag idd wat meer op de inhoud en iets langer. Het probleem met Pieter is dat hij intelligent is, voor zichzelf kan denken, mededogen en empathie heeft. Dat maakt t lastig in de hedendaagse politiek. Mij lijkt de huidige bestuursopzet van 1ste en 2 de kamer zijn beste tijd wel gehad heeft, in deze tijd waar de wetgevende (en niet verkozen) macht bij de EU commissie ligt. Het geheel wordt steeds meer een 2 de rangs toneelstukje, waar het volk ziet of voelt dat niemand in de kamer of regering serieus gelooft in wat hij /zij zegt en beleid door internationale gremia is voorgekauwd. Ofwel we vinden dat prima en accepteren dat we in een semi communisitische EU opzet met globale invloeden zitten. Dan moet ons 'parlement' gewoon een regionaal uitvoerend orgaantje worden. Prima. maar dan moeten we het daar over hebben. Indien niet, dan is het wenselijk ons allicht aan te sluiten bij de Scandinavische (Dk, No, Sw) landen in een soort gemene best van koninkrijken evt samen met het VK. Qua bestuur lijkt het me dan net als Pieter ook al stelt, zinvoller om meer binding met de provincie te krijgen als tegenhanger van multinationale invloeden (die er altijd zullen zijn). In navolging van t oude Rome zou je dan kunnen denken aan de functie van Tribuun (12 stuks, elk gekozen door t provincie volk en niet verbonden aan enige politieke partij) met verregaande macht om wetgeving tegen te houden. De koning zou daar dan ook een grotere en directere rol moeten krijgen (evt voorzitter tribunalen raad). De 1ste kamer kan worden afgeschaft aangezien daar ook langs politieke lijnen wordt gestemd. Tevens een halvering 2de kamer, salaris omhoog, maar VEEL zwaardere ballotage commissie (evt door tribunen getest) t.a.v. IQ, alg ontwikkeling, ervaring in bedrijfsleven en meer ingenieurs. Formeren of nieuwe verkiezingen lost weinig op, er is te weinig vertrouwen. Tijd voor de koning om op te treden lijkt me. Nieuwe tijden nieuwe rol, anders heeft de monarchie geen enkele functie dadelijk. Wat cruciaal is, is om te beseffen dat ooit het parlement was bedoelt als tegenhanger voor de macht van de koning. Nu echter is het parlement het verlengstuk van de externe EU en globale industrie / globalistische stromingen , en zou juist de regio c.q. de koning namens het volk de tegenhanger moeten zijn in deze veranderende verhoudingen. Dit doet meer echt aan de 'reset' realiteit van alledag die niet is tegen te houden...

28 dagen geleden
S. Smit
S. Smit

De leugen regeert in Nederland! De eerste en tweede kamer is afgeladen met profiteurs en leugenaars.

9 uur geleden
shimei sawa
shimei sawa

Pieter moet de leider van het land worden

5 dagen geleden
Cliff is fucking awesome
Cliff is fucking awesome

meest kritische kamerlid op interview bij het meest kritische nieuwsmedium. dat lijkt me nou dus veel productiever dan de heer cherrie die zn eigen forumjournaal presenteert.

5 dagen geleden
Nonof Yourbiz
Nonof Yourbiz

04:00 Omtzigt ligt ziek thuis en toch probeert deze dame hem (indirect) de schuld te geven dat het aan hem zou kunnen liggen dat het zo lang duurt. 🤔

6 dagen geleden
Daniel Vermaas
Daniel Vermaas

De overheid gaat niet anders functioneren omdat ze simpel en alleen uitvoeren wat en hoe Brussel dicteert. Zolang dhr Omzigt dit niet erkent en hier verandering in brengt zal er niets veranderen. Dhr Omzigt is helaas ook voor meer EU en minder zelfbeschikking.

8 dagen geleden
Wout Dekkers
Wout Dekkers

Dit soort buitengewoon betrokken en intelligente mensen, daar hebben we een enorm tekort aan.....

11 dagen geleden
Grievez
Grievez

Weet je wat zo mooi is ... De man krijgt respect van zowel links en rechtse kiezers (wat ontzettend knap is in het huidige klimaat). Wat betekent dit?...

14 dagen geleden
Barry Gol
Barry Gol

heb je een hoogstaande positie heet het burnout, bij een boerelul heet het gewoon overspannen

14 dagen geleden
Yannick Br
Yannick Br

Zie ik daar Subway struikreclame? 2:05

15 dagen geleden
Noririn
Noririn

Ik ben voor een coup d'etat omzigt of Timmermans voor premier!

15 dagen geleden
kikililac
kikililac

Iemand met het hart op de juiste plek; onvoorstelbaar dat maffiapartij VVD nog steeds met vlag en wimpel bovenaan staat in de peilingen 👹😡👺

16 dagen geleden
bodoti qwiu
bodoti qwiu

En zo ging het CDA van één effectief kamerlid weer terug naar nul.

16 dagen geleden
Windy Fly
Windy Fly

Het is te gek voor woorden dat we zo weinig van de 150 kamerleden hoog genoeg hebben zitten dat ze voor de burgerbelangen opkomen. Misschien moet men daar eens over nadenken bij de komende verkiezingen. Het systeem is stuk gemaakt...

17 dagen geleden
bodoti qwiu
bodoti qwiu

Pieter jij bent een Held !!! doe alsjeblieft rustig aan.

16 dagen geleden
Ask to seduce Miss
Ask to seduce Miss

toegewenst, en ik hoop van harte dat je het vol kunt houden. Dit is voorlopig al een zeer verstandig verhaal..

17 dagen geleden
DoN RaJa
DoN RaJa

pieter omzigt nieuwe president 😉

18 dagen geleden
bowen voowy
bowen voowy

het zelfde als überhaupt stemmen in deze schijndemocratie

18 dagen geleden
klaas devries
klaas devries

pieter werk op 10 % van zijn kunnen beter dan het hele kabinet op 100 %

19 dagen geleden
Koen van Amerongen
Koen van Amerongen

Zegt méér zinnige dingen dan al die andere 149 knuppels bij elkar

19 dagen geleden
p. m.
p. m.

Pieter kan alleen maar mooi praten. Graag zie ik hem zelf in een verantwoordelijke positie, maar ben bang dat hij weer met een burnout thuis zit. Wat had hij gepresteerd bij de MH 17 onderzoek? Een nep getuige. Hij had ook gevraagd om de toeslagensysteem makkelijker te maken en vervolgens had gepleit om de fraudeurs hard aan te pakken. Toen ging het mis, maar er is bij de heer Omtzigt ook geen sprake van zelf reflectie of excuses richting de gedupeerden. Wel praten over een nieuwe bestuurscultuur maar zelf geen voorbeeld van zijn.

19 dagen geleden
Theodora
Theodora

Mevr. Tweebeke en Dhr Omtzigt hadden beter van plek kunnen wisselen (vwb ochtergrond). (Dit is (natuurlijk) weer bewust zo geregeld.

20 dagen geleden
Antiliani
Antiliani

80-urige werkweek zou verboden moeten worden. Echt wat een maatschappij leven we in. Alleen maar werken werken werken.

20 dagen geleden
Charming nowhere to hide
Charming nowhere to hide

Nos blijft sturende vragen stellen: de linkse partijen zijn niet schuldig, maar altijd iemand anders.

20 dagen geleden
hen ko
hen ko

Wat een echt mooi integer mens,sterkte met het herstel 🌻

22 dagen geleden
Jeffrey Paco
Jeffrey Paco

Held 💯❤️

22 dagen geleden
Jeffrey Paco
Jeffrey Paco

@Charming nowhere to hide Gaat je niks aan ik weet het ✅..

20 dagen geleden
Charming nowhere to hide
Charming nowhere to hide

gesprek over? Waar is de intellectiele diepgang op jullie zender??

20 dagen geleden
Witte Snaauw
Witte Snaauw

Als de Nederlandse politiek een huwelijk was was het allang ontbonden. En misschien is het daar ook wel tijd voor. Met andere woorden Rutte en zijn kabinet mogen van mij weg gaan. Liever vandaag dan morgen. Tijd voor nieuwe verkiezingen en dan Pieter voor PM.

22 dagen geleden
hen ko
hen ko

Topmens!

22 dagen geleden
Steven Siegal
Steven Siegal

HELD

22 dagen geleden
Charles Picavet
Charles Picavet

Iedereen heeft het sinds de toeslagenaffaire steeds over Pieter Omtzigt en hij is al bijna tot president uitgeroepen. Als lid van de coalitie heeft hij echter het kabinet vrijwel altijd gesteund. Dat wil niet zeggen dat hij niet deugt, maar kijk ook eens verder. Hij is niet de enige die deugt in de kamer. Renske Leijten heeft bijvoorbeeld samen met hem de toeslagenaffaire op de agenda gehouden. En er zijn wel meer kamerleden die heel goed werk verrichten, maar minder in de schijnwerpers staan.

22 dagen geleden
Martijn1974
Martijn1974

Een waarachtig mens en geen narcist die er zit om zijn eigen ego op te poetsen, want die zitten er veel in de kamer.

22 dagen geleden
Phil Sarkol
Phil Sarkol

Mooi mensch...hier zien we de kwetsbaarheid van Pieter Omtzigt, volksvertegenwoordiger die opkomt voor de mensen, die ook kwetsbaar zijn, door de overheid vermalen in de toeslagenaffaire. De enige politicus die duidelijk aangeeft dat het anders moet mbt het proces van de besluitvorming. Minder of geen invloed van lobby's die met het gewicht van het grote geld van grote bedrijven als Shell, besluiten in hun voordeel willen laten uitvallen.

22 dagen geleden
M van M
M van M

Pieter jij bent een Held !!! doe alsjeblieft rustig aan.

23 dagen geleden
A-Dam
A-Dam

Hij is door de molen gegaan en ziet in dat dit niet meer goed komt maar voelt zich moraal verplicht tot nog zijn wijsheid, kennis etc etc te delen, maar op is op! Natuurlijk ben je moe als je beseft dat dit niet zomaar even opgelost kan worden.

23 dagen geleden
DGS
DGS

Integriteit is cruciaal. Niemand is perfect of 100% bestand tegen corruptie of verderf....meneer Omtzigt krijgt m'n volgende stem, naar mijn inziens is een verloren stem ongeveer het zelfde als überhaupt stemmen in deze schijndemocratie

23 dagen geleden
Ron
Ron

Men zal opkijken hoeveel stemmen, bijval en steun hij zal krijgen bij verkiezingen. CDA en meerdere partijen zullen een terechte angst hiervoor hebben. Hij staat nu misschien alleen, maar op de achtergrond trekt hij enorm veel mensen aan.

23 dagen geleden
opzz xsin
opzz xsin

ik hoop zo dat deze man zn eigen partij gaat oprichten

23 dagen geleden
Anti-Singularity
Anti-Singularity

Hetzelfde laken en pak. Muv toeslagen affaire.

23 dagen geleden
Lange Lex
Lange Lex

*Schandalig hoe subtiel deze journalist omtzigt probeert onderuit te schoffelen!*

24 dagen geleden
opzz xsin
opzz xsin

in staat.

23 dagen geleden
Pax2021
Pax2021

Ik ben ook wel eens moe maar wordt nog moeier van al die goedkope leugens van incapabele imbecielen die totaal niet weten waar ze het over hebben en met hun arrogantie en kortzichtigheid ons mooie Nederland totaal naar de afgrond hebben gewerkt. Denk daar maar even over na!. Je kijkt maar even!

24 dagen geleden
Eduard
Eduard

Nieuwsuur , da’s toch die club die dat fake news item over die 39 jarige vrouw bracht die aan covid zou zijn bezweken ?

24 dagen geleden
JImmanuel
JImmanuel

We zitten sws al met een diep probleem in onze ceremoniële democratie. Ik zie graag meer kritische gesprekken. Mooi om Dhr. Omtzigt weer terug te zien, maar waar gaat dit gesprek over? Waar is de intellectiele diepgang op jullie zender??

24 dagen geleden
OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Wat een enorme vooringenomenheid in de vraagstelling. Gemiste kans om zinnige informatie uit de gast naar boven te halen.

24 dagen geleden
Sabina North
Sabina North

Topmens!

24 dagen geleden
laura brink
laura brink

Deze man is slim! Die weet hoe het zit, en hij is niet dom

24 dagen geleden
Jan 58
Jan 58

Vaccinatieplicht voor werknemers? Minderjarigen discrimineren op medische status? Coronamaatregelen in stand houden? Duizenden Afghanen naar Nederland halen? Pieter #Omtzigt stemde er allemaal voor. Bron: DDS Bart Reijmerink

24 dagen geleden
Joël
Joël

En?

24 dagen geleden
Dick Toorn
Dick Toorn

Is de heer Omzigt niet het grote brobleem?

24 dagen geleden
Jelle Meijer
Jelle Meijer

Ik hoop op nieuwe verkiezingen en dan weet ik al wel wie mij stem nu krijgt.

24 dagen geleden
Bram Valkenburg
Bram Valkenburg

Omtzigt noemt de bestuurscultuur maar de mentaliteit van de politiek ligt hieraan ten grondslag met als basis de mentaliteit van Nederland. Ik hoop het van harte maar ik zie het somber in met dat nieuwe 'sociale contract'. Wel succes Omtzigt!

24 dagen geleden
ghostdevill
ghostdevill

Deze man is Minister President waardig!

24 dagen geleden
christine van kammen
christine van kammen

Mijnheer Omtzigt, ik bid voor u. Ik wens u wijsheid, kracht en onderscheidings vermogen toe in de arena van onwaarheden, apathie en hoogmoed. Blijf het rechte nastreven.

24 dagen geleden
N Fels
N Fels

Misschien moet Omtzigt eens een keer stoppen met klagen en zijn werk gaan doen. Hij is de hoofdreden dat de formatie niet loopt en er op de man in plaats van op de bal werd gespeeld. Dat is hypocriet. Als de Tweede Kamer een voetbalwedstrijd was, had Omtzigt al lang geel gekregen vanwege constante schwalbes.

24 dagen geleden
MrFbakhuis
MrFbakhuis

'Had u binnen het CDA niet meer invloed gehad?' De vragensteller heeft m.i. kennelijk niet goed opgelet. Juist binnen het CDA - maar ook binnen andere partijen - draaide de mangel op volle toeren. Hier staat de bescherming van onze democratie centraal en de vragensteller neuzelt rusrig verder. Het kan overigens m.i. nog slechter. Zie het Jinek HRC interview.

24 dagen geleden
SketchUp Expert
SketchUp Expert

De laatste minuut... die duidt het grootste probleem van onze maatschappij. Door... door.... door! Van jong tot oud. Als we daarin het tij kunnen keren dan zijn we tot zoveel meer in staat.

24 dagen geleden
H Molenaar
H Molenaar

Is Pieter Omtzigt nu VOOR of TEGEN dit mRNA vaccin ? Gaat hij mee in de verborgen agenda van de farmaceuten en top mensen ?

24 dagen geleden
Ferdy m.
Ferdy m.

Omzicht had goed werk verricht met de kinderbijslagaffaire maar hoort naar mijn mening gewoon bij de elite die ons de burger willen onderdruken en de burgers tegen elkaar uit willen spelen. Voorbeeldje: motie om de minderjarige niet te discrimineren op basis van hun medische status (motie 25295, nr. 1433) heeft meneer omzich afgewezen.

24 dagen geleden
BossTwan2000
BossTwan2000

De 108 dislikes van cda'ers die omtzigt haten

24 dagen geleden
Wat Sup
Wat Sup

Trap er niet in mensen, Pieter Omtzigt is gecontroleerde oppositie. Bij de moties stemde hij voor een coronapaspoort voor kinderen!

24 dagen geleden
Jonathan de Reede
Jonathan de Reede

Pieter Omtzigt is een krachtige politicus, blijft bij zichzelf, absolute topper! Drukt op de kern problemen binnen de (politieke) organisaties; macht die uit balans is, gebrek aan transparantie, belangenverstrengeling. Vraagstelling van de interviewster vind ik niet zo sterk. Zoekt vaak de negatieve kant op ipv meer neutraal kritische vragen.

24 dagen geleden
Mark
Mark

4:33 Dat is een beste baard!

24 dagen geleden
loveisthething
loveisthething

Ik ga op hem stemmen. Hij is het schoolvoorbeeld van een democraat

24 dagen geleden
Lucid Trading
Lucid Trading

geweldige politicus!

25 dagen geleden
Yogidepogi
Yogidepogi

Een rechtschapen mens, een oprecht voelend mens. Inclusief empathie, emotie. Ik hoop dat hij zich staande kan houden tussen de in Den Haag gevestigde tegenpolen die beter als psychopaat omschreven kunnen worden.

25 dagen geleden
Frans van den Berg
Frans van den Berg

Pieter is nu nog zelfstandig. Maar uiteindelijk wordt partij Omtzigt een grote partij.

25 dagen geleden
yust me
yust me

🤢🤮

25 dagen geleden
G N
G N

Wat een nare vraag stellingen waardeloze interviewer ( kan prima bij de belasting gaan werken ) agitprop pop

25 dagen geleden
Rederick Froders
Rederick Froders

Hoezo? Omdat niet elke vraag non-kritisch was? Nieuwsuur bekijkt het van beide kanten hier, en dat siert hen juist. Het oordeel mag je zelf vestigen

25 dagen geleden
Klaas Post
Klaas Post

Nos en alle media werkt voor de staat!

25 dagen geleden
Joël
Joël

Wow, slimme jongen zeg. Nu pas geleerd dat de NOS letterlijk wordt gefinancieerd door de staat?

24 dagen geleden
Rogier van der Meij
Rogier van der Meij

Mijn stem heb je.

25 dagen geleden
Rednaltuo
Rednaltuo

Ik raad hem aan om zijn zetel over te dragen aan FVD, dit gaat niet werken zo.

25 dagen geleden
Rednaltuo
Rednaltuo

@Joël Natte dweilen heb je overal.

24 dagen geleden
Joël
Joël

Ja, want de FvD is zo goed in zetels houden. Die hebben een mooi CV vol met het verneuken van hun politieke kansen.

24 dagen geleden
Pet dcw
Pet dcw

Groot acteur, waardeloze onbetrouwbare politicus. Deze paljas is van hetzelfde caliber als Pepi en Koki, stemt ook voor alle griep maatregelen en vooral veel Europa en WEF. Lult lekker maar alles voor de bühne, ondertussen landverraad plegen.

25 dagen geleden
Stefan de Jong
Stefan de Jong

@Pet dcw ik zou zeggen begin je eigen partij :D

24 dagen geleden
Pet dcw
Pet dcw

@Stefan de Jong Helaas Stefan, ik laat me moeilijk stigmatiseren. Je kunt me dus ook ook niet beschuldigen van complot denken, discrimineren etc. Hier ga je het niet mee redden Stefan. De bv Nederland is een heel fout bedrijf en zal niet veranderen met een andere directeur. In mijn optiek maakt het geen zak uit welke partij of wie je stemt, ze zijn allemaal corrupt want anders zaten ze daar niet, lees anders werden ze daar niet toegelaten. Heb nog een fijne dag vertrouw vooral op Pieter.

24 dagen geleden
Stefan de Jong
Stefan de Jong

laat me raden, FVD?

24 dagen geleden
##
##

Behoorlijk kritische vragen, jammer dat men zulke vragen in dit programma niet gesteld heeft over het vaccin + onderzoek en de werking daarvan. Bijvoorbeeld Hugo de Jonge onder vuur nemen.

25 dagen geleden
R.J.
R.J.

Deze man is slim en bekwaam. Heeft echter veel vijanden in Den Haag . . .

25 dagen geleden
Flippie
Flippie

snap niet dat deze geweldige man bij nieuwsuur gaat zitten om z'n verhaal te doen schijnheilige zender dit

25 dagen geleden
mijuo roui
mijuo roui

veel succes en doorzettingsvermogen om je plannen in de politiek te kunnen verwezenlijken!

25 dagen geleden
BE V
BE V

Hunger for righteousness is what I see when looking at Pieter. By this it is evident who are the children of God, and who are the children of the devil: whoever does not practice righteousness is not of God, nor is the one who does not love his brother. 1 John 3:10

25 dagen geleden
mijuo roui
mijuo roui

Heel veel respect voor dhr Omtzigt daar zouden we er meer van moeten hebben, mensen die zich inzetten voor het volk, dus met gevoel en verstand!

25 dagen geleden
Patriot
Patriot

Sigrid Kaag heeft laten zien dat ze Pieter Omtzigt’s regel van “In den Haag is jezelf controleren nooit een probleem” omdraait en zichzelf cancelt. Nu komt Omtzigt terug om te vertellen hoe we het uitgeknepen volk de communistische heilstaat van gratis woningen en gratis geld kunnen bieden. The Great Reset agenda dus. Nee, herstel: de Build Back Better agenda. The Great Reset is dat wat Rutte & Co mochten doen, namelijk de economie kapot maken en de maatschappij stilleggen via de coronavirus hoax. Het is allemaal gescript: toeslagen zootje gezinnen naar de vernieling inclusief uithuisplaatsingen kinderen en huis uitzettingen (wegens respectievelijk schulden = niet kunnen zorgen; en niet kunnen betalen huur) Omtzigt die de toeslagenaffaire precies op tijd aankaart, zodat het kabinet lekker dictatoriaal demissionair kan worden ten tijde van de corona hoax Rutte die gewoon blijft zitten en mede politici die hem voor de bühne met de nek aankijken, maar ook zeggen dat hij het zo goed doet in de (zelfgeschapen) plandemie Omtzigt komt goed getimed terug nadat Kaag heeft laten zien wel “verantwoordelijkheid te nemen” Omtzigt stelt voor dat de staat haar verantwoordelijkheid moet nemen en voor woningen e.d. moet zorgen (milde uitleg van je krijgt huis en inkomen van de staat = “You will own nothing and you will be happy about it”)

25 dagen geleden
huub janssen
huub janssen

pieter is eerlijke !!! dan die achterbakse Markie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 dagen geleden
joetjoebguus
joetjoebguus

zijn oplossing. Helemaal mee eens.

25 dagen geleden
Dutchonidas
Dutchonidas

Pieter is een man, dat ondanks ik hem niet 100% vertrouw (vele niet overigens) - Je kan zien dat hij zich oprecht in wil zetten, en voor mij persoonlijk 1 van de weinige zal zijn die (ondanks hij het misschien niet kan verhelpen) ik kan vergeven als we inderdaad van de berg afdonderen met z'n allen. Ik heb het vermoeden dat hij alleen verschil wil maken bij de dingen waar hij écht invloed op kan hebben, en vele van ons vergeten dat hij maar 1 man is in zee aan slangen en achterbakse macht-grijpers. Het idee dat hij deelt is niet zo maar iets, en mensen die hem een wolf in schaapskleren noemen kan ik ook wel begrijpen. Maar dat is het probleem niet waar?.. Hoe kun je nou geen wolf durven te zijn, als je wil opstaan voor je ideaalen of de maatschappij waar je je verantwoordelijk voor voelt. Moet je dan alles direct vrijgeven? Moet je direct ''eerlijk'' zijn tegenover die hufters die je dit soort dingen je aan doen? Ik zou zelf ook persoonlijk na een bepaalde tijd gaan denken of overwegen: ''je bent mijn eerlijkheid of waarheid niet meer waard, en als ik voor het volk tegen jou moet gaan liegen, dan zal ik dat doen.'' tegenover het genormalizeerde Rutte-gedrag.

25 dagen geleden
Rogier Maas
Rogier Maas

Wat een held.. Geweldig. Ik kan niet anders zeggen.

25 dagen geleden
Klappa
Klappa

Volgende verkiezingen weet ik zeker op wie ik stem ❤️

25 dagen geleden
Sonja Pattiwael
Sonja Pattiwael

Goed zo ik vind een grote uitdaging om alleen te doen ik wens je veel succes en denk wel een klein beetje aan je zelf.

25 dagen geleden
Nick Diaz
Nick Diaz

Omtzigt for president!!!

25 dagen geleden
Mark Secker
Mark Secker

Iedere strijder valt wel eens. Slechts weinig zijn ertoe in staat om weer op te staan zoals de heer Omtzigt; twee maal zo sterk.

25 dagen geleden
Johan en Joke Meijer
Johan en Joke Meijer

Nos blijft sturende vragen stellen: de linkse partijen zijn niet schuldig, maar altijd iemand anders.

25 dagen geleden
Johan en Joke Meijer
Johan en Joke Meijer

Met de verkiezingen is gefraudeerd. Daarna een staatsgreep verricht door links.

25 dagen geleden
yoko blam
yoko blam

wopke hoekstra is blijkbaar getrouwd, walgelijk, wie er met zo een nare man trouwen

25 dagen geleden
CADez BV
CADez BV

je moet eens kijken wat ie stemt in de moties. Heb je helemaal niks aan, deze man.

25 dagen geleden
Franklin
Franklin

Leugens en bedrog. Hef jullie zelf op! Want jullie maken een karikatuur van de democratie

25 dagen geleden
Franklin
Franklin

Nieuwsuur heeft alle geloofwaardigheid verloren met dat fake news item over Kerkrade en dat jullie toevallige op het juiste moment aanwezig waren toen de dokter het nieuws kreeg dat er een ongeinjceteerde dame van 39 was overleden aan corona.

25 dagen geleden
Anne Froukje Anne
Anne Froukje Anne

Heel veel respect voor dhr Omtzigt daar zouden we er meer van moeten hebben, mensen die zich inzetten voor het volk, dus met gevoel en verstand!

25 dagen geleden
Sava Beninski
Sava Beninski

Pieter Omtzigt als nieuwe minister president. Waarom niet ?

25 dagen geleden
Bram
Bram

de verlosser!

25 dagen geleden
Peter Laman
Peter Laman

Als we er 150 hadden met dezelfde mentaliteit, dan zou het land - ook met alle verschillen in politieke opvattingen - er veel beter voor staan.

25 dagen geleden
Roel R
Roel R

Nee 'n eigen nieuwe partij oprichten is voor Pieter Omtzigt in dit stadium nog even niet aan de orde, want dan kom je meteen in die schimmige onzekere modus en mallemolen van 'wie' moet ik dan 'in Godsnaam' om 'mijheen' verzamelen want ... het is evident en zeer wel voorspelbaar dat hij het grote stemcijfer kanon gaat worden bij nieuwe verkiezingen ! Uit het niets 20 tot 25 zetels en voor 'n aardverschuiving zorgen, is zomaar heel goed mogelijk ! ! N.B. En ... Ik zie dan als ideaal politiek 'dream team' meteen voor me : Pieter Omtzigt en Renske Leyten (sorry en jammer SP!) SAMEN als duo partijvoorzitter van die nieuw te vormen a-politieke volkspartij ... ! ! Zijn we wellicht meteen in 1 (één) keer en in 1 (één) klap van veel partijen af of ze worden zo gedecimeerd dat ze politiek gezien niet of nauwelijks nog enig betekenis, stem, steun en/of zelfs bestaansrecht zullen hebben, laat staan nog enige bestuursmacht kunnen uitoefenen ! I have a dream haha Maar goed, laat het je maar eerst heel goed en gezond gaan Pieter en ga net als altijd 'gewoon' integer, passievol maar ook geduldig en bedachtzaam aan het werk en probeer 'ondertussen' je haalbare ambities 'zonodig' te verwezenlijken ! Komt tijd, komt raad ! Succes maar blijf bovenal eerst veilig en gezond ! P.S. van zomaar 'n meelevende fan !

25 dagen geleden
Niels Aussems
Niels Aussems

Mijn stem heeft hij zeker als er verkiezingen komen!

25 dagen geleden
Marc Lohman
Marc Lohman

Het zou fijn zijn als iemand als Pieter dit land zou leiden en vertegenwoordigen met zijn gevoel van rechtvaardigheid en integriteit, niet vanuit de drang om te willen scoren, maar vanuit de wil om het land en de bevolking beter te maken, te denken vanuit verbinding in plaats van verdeling. Dit land kan zoveel beter schreef Wouter Bos ooit en het is nodig om de rotzooi op te ruimen zodat er een sterker Nederland kan ontstaan waarin kinderen kunnen opgroeien in een sfeer van veiligheid en creativiteit in plaats van het huidige klimaat van angst voor een onzekere toekomst.

25 dagen geleden
mjferroni
mjferroni

N btw pieter… je wapenen tegen burnout… doe je door mensen om je heen te verzamelen did je door en door vetrouwt om de juiste keuzes te maken. Want je hebt burn out, omdat jij echt geeft om wat er gaande is en je probeert met jouw vermogen om te geven, het gat te dichten wat de rest van t kabinet steeds maar groter aan het maken is, ondat het hen geen fluit kan schelen.

25 dagen geleden
Bat Adam Human
Bat Adam Human

Diep respect. Oprecht, en verbonden met zijn emoties. Hoe zeldzaam. Daar hoeft hij niet van te herstellen.

25 dagen geleden
idrctbh
idrctbh

Hij krijgt mijn stem. Een politicus met een hart, net als wijlen Pim.

25 dagen geleden
mjferroni
mjferroni

Kun je als zelfstandig kamerlid ook minister president worden? Want serieus mensen dit is de enige persoon die het volk vertegenwoordigd en let op wat belangrijk is.

25 dagen geleden
Roeland L.C. Heijting
Roeland L.C. Heijting

Jammer dat ze Pieter zo probeert onderuit te halen, één van de weinige politici die begrijpt waarover het gaat.

25 dagen geleden
Juvani Richardson
Juvani Richardson

❤️

25 dagen geleden

Volgende

Studium Generale Maarten van Rossem

1:47:49

Studium Generale Maarten van Rossem

University of Twente / Universiteit Twente

Weergaven 1,1 mln.

Plein Publiek: Pieter Omtzigt

2:04:15

Plein Publiek: Pieter Omtzigt

De Balie

Weergaven 105K

ONZE BRUILOFT VLOG!! 💍

29:48

ONZE BRUILOFT VLOG!! 💍

QUEEN OF JET LAGS

Weergaven 171K

What Dinosaurs ACTUALLY Looked Like?

11:41

What Dinosaurs ACTUALLY Looked Like?

Kurzgesagt – In a Nutshell

Weergaven 4,5 mln.

Meedoen aan SQUID GAME Roblox (Met Ronald)

15:47

Meedoen aan SQUID GAME Roblox (Met Ronald)

JoostSpeeltSpellen

Weergaven 56K

Floating Fire Ball

0:58

Floating Fire Ball

Action Lab Shorts

Weergaven 4,8 mln.

Lezing Pieter Omtzigt G10

1:27:44

Lezing Pieter Omtzigt G10

Pieter Omtzigt

Weergaven 107K

String Theory and the End of Space and Time with Robbert Dijkgraaf

47:41

Life Lessons From 100-Year-Olds

13:30

Life Lessons From 100-Year-Olds

LifeHunters

Weergaven 23 mln.

Pieter Omtzigt FILEERT de Rijksoverheid

1:04:03

VI LIVE: Alles Over Deadline Day In Onze Transferdeadline Show!

3:33:00

ONZE BRUILOFT VLOG!! 💍

29:48

ONZE BRUILOFT VLOG!! 💍

QUEEN OF JET LAGS

Weergaven 171K

What Dinosaurs ACTUALLY Looked Like?

11:41

What Dinosaurs ACTUALLY Looked Like?

Kurzgesagt – In a Nutshell

Weergaven 4,5 mln.

Meedoen aan SQUID GAME Roblox (Met Ronald)

15:47

Meedoen aan SQUID GAME Roblox (Met Ronald)

JoostSpeeltSpellen

Weergaven 56K

Floating Fire Ball

0:58

Floating Fire Ball

Action Lab Shorts

Weergaven 4,8 mln.

Een week in het leven van Raoul

8:01